Friday, December 11, 2009

mas kahwin selangor RM300

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=1211&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm

link kat atas ni dari kosmo online, kadar mas kahwin terkini di sekitar malaysia.
perlu ke mas kahwin ni banyak2??
soalan ni ditujukan untuk semua, lelaki dan perempuan.

mari aku bawa korang mencongak.......

akaun dating dengan awek hari ini...
secret recipe..............RM50
movie..........................RM25
main bowling..............RM25
sewa hotel...................RM100
total.............................RM 200

wa, 200 je da leh wat macam2 da, da leh kahwin da. kahwin la bukan nikah...
ye a, nk nikah skang ni paling kurang k ada RM300.
x kire lagi nk wat majlis.

aku rase makin kuranglah orang yang nikah,
tapi makin banyaklah maksiat, anak luar nikah, buang bayi dan sebagainya.

bukan naksuruh orang wat maksiat,tap persekitaran seperti memaksa.
sepatutnya perkara2 macam tu di permudahkan,
agar semua orang memilih jalan yang betul.
tapi skang macam makin nak menyusahkan.

aku harap, anda dan aku kuat iman, tetap pendirian.

7 comments:

ღ nOyuღ AidA Zღ said...

erm..knpe dinaikkan ek?
x patot2x...huhu

zarf_iera said...

nsb bek ak org slangor.:P

moyu said...

pe la... br 300...
org 2 nk temen korg laki2 seumur hdp tau...
jaga mkn, minum, baju sumer...
nk mengandung n lahir ank lg...
bkn nk b'kira...
tp mas kwen 2 utk bakal istri korg...
stakat 300..
pe la sgt kan...
haha

(p/s: nnt kt kwen kat selangor k... igt 2... huhu)

DAUD said...

bile moyu da komen,
aku da xleh wat pape a,
terpakse a trime. huhu.

sebenarnya bukan kesah sbb 300,
tapi kesah sebab menyusahkan benda yang perlu disenangkan.
mas kahwin tu wajib,
x yah la nak tetap kan berapa,
bincang laki bini sudah.
kalau nak kereta ke,
al quran ke,
suke hati diorang la.

sape ada duit bagi banyak2,
sape xda duit bagi ape yang ada,

moyu said...

rmh la...
best gak dpt mas kwen umah...
huhu

zarf_iera said...

btol jugak..ak stuju ngan daud.pttnye mas kawen 2 ikot laki la nk bg brape kt istri.x ptt asenye dittpkn cm2.

Anonymous said...

kalau itulah alasan nak buat maksiat, hujan api dari langit lah xlama lg..