Saturday, February 12, 2011

Malawan zombie

"Argh......... Otak, otak"

Segerombolan manusia yang tak macam manusia berjalan terhoyong hayang menuju jalan yang lurus demi mengejar sebuah keluarga bahagia.

"Tolong.... zomba kejar kami. Zomba nak makan otak kami."

"Zomba, zomba. Zombie la."

Jerit suatu suara yang garau dari sebuah rumah sambil melambai-lambai ke arah keluarga tersebut. Si empunya suara itu ingin berkongsi tempat perlindungan dengan keluarga tersebut. Di kejauhan, seorang gadis melihat kejadian itu dengan perasaan hairan. Dia seperti tidak percaya wujudnya zombie di dunia nyata. Tiba-tiba sedang dia memerhati dengan khusyuk, suatu tangan kasar menyentuh bahu nya. Terperanjat beruk si gadis itu sambil menjerit, "Zombie!!!!"

Alih-alih dia tersedar dari mimpi. Oh, mimpi rupanya. Hampeh tol la. Dengan tidur meniarap dan mulut sedikit ternganga, berjujuran air liurnya meleleh membasahi telefon bimbitnya. Dengan selesa dia menghirup sedikit air liur yang masih bersisi. "Slurppppp". Lebih kurang begitulah bunyinya.

Dalam terpinga-pinga dia mengingati mimpinya tadi, dan tak semena-mena dia teringat yang dia sedang berusaha bersungguh-sungguh bermain game plant vs zombie sebelum dia tidur tadi. Agaknya itulah punca mimpi separa ngeri itu berlaku.
inilah zombie dalam mimpi tadi. sebijik dengan zombie dalam game. banyak sangat main, inilah akibatnya.

Sesiapa yang ingin mimpi zombie ni, try download game plant vs zombie.
kalau salah link jangan marah... huhu

8 comments:

moyu said...

hahahahahaha
pe la... x ptt tol...
bahaya game ni... b'hantu...
smpi msk dlm mimpi 2...
da mcm drama plak 2...
huhuhuhu

Amira Naddia said...

dialog paling tak boleh lupe
"yela..dulu aku repeat spm 6 kali"

game ape tuh weh?

~~aKoO~~ said...

zomba2..zombie la..
mcm dialog antu kak limah blk umah..hehe..

Imran nyambek said...

game ni memang terbaik.boleh addict beb

sahromnasrudin said...

alamak..lama tak main game la..best ke zombie..mesti menguji minda kan

Fathiah Hamim said...

hahaha. sampai termimpi mimpi yea. dah habes maen belum? :P

DuniakuAbstrak said...

mmg berhantu game ni..aku dah khatam..haha

fyqa affyqa said...

saya pun main benda ni,
accidentally download hehe
yang sunflower tu ke