Thursday, October 13, 2011

Boncet sampai tak nampak ko....

Dah kerja?Dah kawen? selalu 2 benda ni lah yang watkan lelaki memboncet memboroi. Tapi kadang-kadang belum kerja dan kawen pun dah boleh jadi boroi.

Antara masalah-masalah yang sering di perkatakan oleh orang-orang berperut besar ni adalah seperti di bawah:
1. Tak boleh tunduk beb.
2. Makan bersila pun tak mampu, kena angkat pinggan tu ke dada baru lah boleh nak makan.
3. Kena lah pulak beli seluar baru. Seluar lama semuanya tak muat dah, layak buat alas kaki je.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Last but not least, ramai lelaki diluar sana ada masalah ni, tapi tak ramai lah pulak yang berkongsi. Mereka selalu tensen, bila perut dah boncet, besar sangat, konek pun tak boleh nampak dah.

Kesimpulannya, bawa-bawalah bersenam. Buat sit up banyak-banyak, biar jadi 6 pax.

4 comments:

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

lucas... =.="

munamuni said...

erm, amik herbalife....tanye sye bagaimana...heheh

fadh leyanie said...

bersenamlah selalu hindari buncit.

Siti Mashitah Saidin said...

bunci tuh bahagia.. erk...