Monday, August 31, 2009

MERDEKA!!!

malam ni aku mesej merdeka dari emak. pas2, aku pun reply 'selamat merdeka juga'. pastu aku send lak mesej merdeka kat abah aku n adik2 ku. pastu adik2 aku reply 'MERDEKA!!!', pastu abah aku lak reply 'MERDEKA DENGAN PENUHKAN ILMU DI DADA'. tanpa buang masa aku pun tulis post ni. hehe.

1. mule2 sekali, SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YANG KE 52 KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA.

2. hari jumaat ritu, aku g Mid buka pose n bli bendera malaysia. setelah hidup 20 tahun, ni la pertama kali beli. selalu orang bagi je. dan bendera tu aku kibarkan di meja aku. Aku kibarkan kat meja sebab aku selalu tgk cite american, diorg letak bendera US kat meja diorg, cam patriotik. so aku try la.

3. kalau korang ada facebook, confirm ramai rakan2 korang yang wish kat facebook je kan. dalam kita berfacebooking, kita tetap ingat ngan merdeka. cayalah. tapi ada aku terbaca diorang kata kita belum merdeka sepenuhnya. tol ke?

4. malam tadi gak aku tgk documentary bertajuk 10 tahun sebelum merdeka. tgk kat youtube je. try a korng search. n tetibe seorng membe aku masuk dan cakap 'ape tgk sejarah2 ni, boring la. diorg da wat part dia, kite teruskn la wat part kita.' lebih kurang cam tu la. dan aku xtau pe tugas kita nak kekalkan merdeka ni.

5. pe yang aku tau, aku x merdeka lagi, byk assignment ni. ishk2. n aku x merdeka sebab time nak wat asignment series 'how i meet ur mother' melambai2. susahnya saya. tapi ngan azam 1 malaysia, saya nak bgn awal esok. haha.

6. Anyway, selamat menyambut merdeka yang ke 52. jangan lupa tu, 52.

salam 1 malaysia.
UM is One. (haha, dak UM je yg paham kot)

6 comments:

LaDy_vicQa said...

wah.. how i meet your mother tu
leh bcerita kat anak2 esok lusa
huhuu..

Selamat Hari Merdeka gak Daud..
;)

DAUD said...

leh2, tp xkan pakse ank dengar cam Ted.

moyu said...

pe yg nk diceritakan kat ank 2...
crite kat sy dl la...
huhu
hmmm... ckp psl merdeka...
br td tiba2 jamil kte tahun ni x rse merdeka 2...
mayb sbb krg smbtn kot...
tp pape pun...
SLAMAT HARI MERDEKA KE-52!

DAUD said...

pose sume penat,
lagipun babi yang x pose skang senang lenan berkeliaran,
huhu

moyu said...

huhu....
tol2

DAUD said...

1 question,
perlukah babi terus hidup?