Tuesday, June 14, 2011

Kepada bos, bakal bos dan sebagainya

Merujuk perkara di atas, mesti ramai antara korang yang jadi pekerja bawahan bos korang yang tidak berpuas hati dengan beliau. Beliau kedekut la, poyo la, pandai cakap je la, macam haram la, beliau busuk la, x mandi la, datang keje lambat la, dan lain-lain. Panjang sangat nak tulis semuanya.

Jadi aku sebagai wakil korang semua mahu mengadu pada bos-bos di seluruh Malaysia dan dunia. Sebagai orang-orang bawahan, aku mahu menggariskan panduan buat bos.
1. Rangkalah kerja tu elok-elok, jangan suke tukar last-last minit je.
2. Rangka kerja tu elok-elok, jangan nanti office hour kami xda kerja nak buat, dah pukul 430 ptg baru nak suruh over time. Kalau berbayar tak pe, ni kang buat kerja free je.
3. Jadi bos tu tunjukla pandai sikit. Jangan pandai marah je. Kaji dulu situasi betol-betol.
4. Jadi bos tu tolonglah orang bawahan, bagi idea serba sedikit. Jangan bagi masalah je.
5.
dan seterusnya korang la sambung, tak pun lain kali baru aku sambung.

3 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

5. bos kena start keja dr bawah.. baru dia paham... bila dia terus naik atas, belagak la dia.. hehehe~

moyu said...

awk pernah alami ke ni??? huhuhu

♥ p a A n i ♥ said...

ko bos ke org bwhn?? hohoho