Tuesday, July 20, 2010

horlick panas dalam polystrene cup

horlick panas + kuih muih = sarapan tadi pagi.

horlick panas cam haram. tak tau la nape masih ada pembuat air yang tetap sengal. buat air tu biar le orang boleh minum, ni tak, kadang2 da cakap nak suam pun dia bantai panas gak. kalau melecur bibir aku ni korang nak bayar? camne aku nak kiss2 soft toy yang awek aku bagi nnt. da susah aku nak tdo malam.

x suke horlick tu sbb panas, 1 lagi sbb dalam polystere. tau tak pe polystrene? kalau tak tau g kolej 12. kat situ sume pakai polistrene, dari piring ke cawan ke mangkuk semuanya polystrene. kalau korang tak caya pergi lah check sendri, kalau x polystrene pun cawan plastik yang nipis tu.

UM care sungguh kan peniaga2 di kolej 12. kata lah, UM nak suruh didik student bawa tupper ware sendri. kitorang x nk. haha, degil gak kan. so, UM da gagal kat situ, biar je la e. biarkan poster2, bunting2 tergantung, melambai2 tanpa sebarang makne?

kalau teruk sangat staff UM x leh pikir solution, meh aku bg idea.

korang tau x kertas minyak? tau, so, suh la cafe2 tu sediakan and bungkus makanan diorang dalam tu. tak pun pki la bekas yang cam polystrene tu tp yang warne coklat. dia bukan polystrene, cam kotak gitu. pe ntah nama dia.

um care kan, so, kuarkan la peraturan tu untuk semua cafe ikut. x nak ikut terminate je contract. pe susah, kita ada power. ni tempat kita.

mane lah MPMUM yang sibuk bermenifesto pasal polystrene ni dulu. da menang diam je e. ingat o, nnt masuk neraka. janji dimungkiri. orang2 besar UM yang lain pun sama. haluansiswa bgai nak rak promote UM care, tapi kat 12th tu bersepah pinggan polystrene. diorang x mkan kat 12th kot.

jadi korang nak bw tupperware ke, nak suh cafe2 tu sediakan pinggan2 bukan polystrene cam dulu? atau cadangan lain ke. yang penting aku x suke polystrene, x best., tapi sering terpaksa.

3 comments:

LaDy_vicQa said...

entahnya, guna je la kuasa veto yg ada, uitm dah pakai kertas minyak pn, bila bungkus dah mcm gunung nasi 2, air pulak pki cwn kertas cm biasa

moyu said...

org x aware lg 2...
nk wat camne...
klu kte nk krg mkn bngks pun xleh...
onggan pun polystrene skang...
nyusHKAN JE...
da la lembik...
bw air pns plak 2...
tumpah kn tgn sia2 je...
hahaha

daud said...

org x aware xpe,
tp org yg beriya-iya kempen tu.
wat la tol2.
kalau 1,2 cafe yg wat xpe,
ni semua kedai wat,
nampak sungguh mereka tidur.

best pe pki kertas minyak, huhu.
nmpk cam banyak.