Friday, October 1, 2010

review magika


dari 10 bintang, aku bagi 5 bintang je.

dia best sebab
1. dia muzikal 1st kot yang orang malaysia buat. (yang aku tengok la).
2. dia punya latar tempat memang cun. cantik giler. i like.
3. pelakon perempuan dia best2. contohnya, maya karis jadi puteri bunian), syarifah amani n aleeya (bawang putih bawang merah), vanidah imran (mahsuri), ziana zain (nenek kebayan), raja azura (mak andeh), adibah noor (mak bawang), ning baizura (putri gunung ledang). ada lagi kot yang tak tersebut. pelakon laki pun not bad, tapi xnak sebut. cam gay je. haha.
4. merujuk senarai nama dan watak kat atas, cerita ni memang mengunpulkan banyak cerita rakyat kat malaysia. siap ada naga lagi. tapi moyu cakap, naga tu bukan naga asia. camne dia tau tu kena tanya dia. dia memang ada minor naga. haha.

dia tak best pulak sebab
1. banyak sangat nyanyi dan semua lagu bergenre kru. jadi sesiapa yang memang membenci lagu-lagu kru, dinasihatkan jangan tengok magika ni. ada orang sebalah aku ritu, telinga berdarah, mulut bernanah. tak berenti bising, nyampah asyik nyanyi je.
2. ni punca utama aku letak cite ni 5 bintang. sebab, pelakon utama perempuan dia adalah diana danielle. lain kali guna pelakon perempuan lain ye. huhu.

lagi cerita magika, klik sini.
pergilah tengok ramai-ramai kalau nak tengok filem malaysia genre baru.
janganlah pergi, kalau korang nyampah nak dengar lagu kru yang stereotaip tu.

12 comments:

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

sedaplah lagu KRU...

moyu said...

npe la de org suka emosi...
control emisi anda..
huhu

lgu kru bkn x sedap...
tp cam xde variasi lain dlm citer 2...
music die lebih kurang sme...

psl naga 2 tol la...
kan ms kecik dulu kt slalu bc naga org desbribe as panjang mcm ular...
tp yg die wat 2 naga citer merlin n swaktu ngannye...
cam x sesuai la ngan citer melayu dulu2...
huhu

DAUD said...

mizi>> biasa je la pada aku, leh la didengar lagu kru tu, lain org lain cita rasa dia kan.

moyu>> ye btol, naga dia memang naga europe. haha.

DAUD said...

ops da terdelete komen yang emo2. haha
kat blog ni leh emo,
tapi jangan mencarut,
dan tunjukkan ketidak tamadunan kita ye.

nadzkyn said...

aku pon tak brape nk bg sgt bintang2 ke magika ni. cerita biasa. kesah rakyat pon disuper story. jadi ori nya tak nampak.

btw gambar sgt3 lawa. padahal ladang kt upm je kot. tp dlm magika boleh jadi cantik gila.

then, for KRU. silap besar sbb lagu lebih kurg sama. atau maybe diorg saja buat mcm tu kot.

tp bg sikip tepuk la.

clap5.
bukan senang masyarakat kita nk buat movie mcm ni.

munamuni said...

x sangka, ada jugak org laki x suka diana danielle, taraf x sangkanya, mcm org laki tak suka lisa surihani..atau siti nurhaliza

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

naga tamadun Melayu berkait rapat dengan naga tamadun Eropah??? tu belum tengok Hikayat Merong Mahawangsa (The Malay Chronicles) lagi http://www.youtube.com/watch?v=xiwsYOZeHFo siap ada kaitkan keturunan Iskandar Yang Agung dengan pemerintah Merong Mahawangsa...

DAUD said...

haha, bab2 keturunan aku xmo masuk campur, tu ko g siasat sendri ye mizi.

oh, ladang upm je ke? lawa gile...

aku minat je siti nurhaliza, lisa tu bese2 je, x suke diana denielle.

haha.

nadzkyn said...

time jumpa mahsuri dan awang lembing tu konfem ladang upm. yg lain tgh ingat2 samaada betul ke tak sbb mcm tak percaya boleh sgt mcm tu.

mizahanafi said...

ak pon baru lepas tgk.ade gak yang time xlogik nye.ttbe je nak menyanyi.hahaha.tp layan kan aje lah...:)

fyqa_affyqa said...

nk tgok, tp tak smpat lagi.. stakat ni 50-50 pro and contra org comment movie ni, tp still nk tengok sebab dah lama gila tunggu..
;(

DAUD said...

nadzkyn>> x kesah la diorag shoot kat ne, tapi mmg salute same dia punya gambar, cun habis.

miza>> kankan, nyanyi byk sangat. kadang2 x kena tempat. haha.

fyqa>> kalau dah nak tengok sangat, g je la tengok, kang kempunan lak kena makan batu belah batu bertangkup. haha