Monday, November 1, 2010

3 budak bodoh

ada 3 budak tak berapa bodoh tapi selalu dipanggil bodoh.

budak bodoh 1:
babilah kawan dengan kau ni. dulu poiter aku 3.8 maintain je. skang da jadi 3.5. marah mak bapak aku tau.

budak bodoh 2:
tol, ko ni cam khinzir kawen ngan hanjing. akulah satu-satunya harapan mak bapak aku. kawan dengan kau ranking aku consistent 2 dari belakang.

budak bodoh 3:
aku tahu korang marah kat aku, tapi ni semua bukan salah aku mahupun salah korang. yang penting korang kena ikut naluri, kata hati kau. serlahkan bakat kau.

budak bodoh 1:
senanglah kau cakap, kau tu genius.

budak bodoh 2:
entahnya, kau makan pe la agaknya kan jadi pandai camni.

budak bodoh 3:
ni bukan soal genius mahupun makanan, ni soal bakat. soal takdir, aku memang ditakdirkan pandai. harhar. tak sebenarnya, korang kena dengar alam semester berkata pada korang, pastu muhasabah diri sendiri, dan buat keputusan sendiri. pastu tawakal.

budak bodoh 1:
macam mana?

budak bodoh 2:
entah, macam mana? dah ni je yang aku leh buat.

budak bodoh 3:
bodoh 1! kau tu sebenarnya nak jadi potograper kan? yang masuk U belajar engineering tu kenapa? sebab tu kau tak pandai2. sebab kau tak minat. sebab hati kau tu sebenarnya nak kahwen ngan kamera. dah, jangan belajar engineering, meh amik gambar aku yang tuff ni.

budak bodoh 2:
dah tu aku? aku rasa aku tak da bakat lain dah. sebab dari dulu aku memang top student. kira aku ni memang nerd and top student lah dulu. sekarang je dah bongok. rasa tertekan sangat, sebab semua, satu kampung berharap kat aku.

budak bodoh 3:
ha, tulah punca ko jadi bongok. buang perasaan stress tu. belajar untuk kepuasan diri sendiri. belajar kerana ilmu. oklah aku nak gi nyanyi jap ngan awek aku. meh la join.

yes, powe giler aku olah skrip dalam cite hindustan yang aku tengok petang tadi. ni tengok kat komputer e, takda kat tv mahupun wayang. bukan tadi. tajuk dia 3 idiots. best2, aku suka. kagum,kagum. dia leh jadi bidan guna vacum cleaner je. sape-sape lum tengok lagi, gi lah cari dan tengok. mungkin leh bagi semangat untuk korang terus hidup. haha.

last but not least, jangan bunuh diri bila stress study k. letak gambar parent korang dalam dompet or hp. stress sangat tengok gambar diorang dan pikirkan reaksi diorang kalau korang bunuh diri. kalau tak da gambar parent, letak lah gambar awek. haha. tapi awek solehah la, jangan awek seksi. nanti lain yang jadi.

5 comments:

MOFASAD said...

3 3 tu semua lu. setel

takde kompromi

Izzatul Ismail said...

best sangat 3 idiots! :D sgt2 memberi pgajaran tersendiri. ayat plg aku suka dlm cita tu "Engkau, kalau tak nak jadi engineer, jangan amek engineer"
hamek kena kat idong aku sdiri. haha

DAUD said...

mofasad> erk.. macam tak je.

izzatul>> best kn

echo said...

memang bro..cerita ni inspiring gile...

inspiring untuk bunuh diri.......

Muhammad Hilmi said...

terbaik ah post ko yang ni Daud....thumbs up dgn ibu jari kaki skali...kekeke