Friday, August 20, 2010

4 jantan mengarut mencarut

kedengaran merdu suara speaker laptop mendendangkan lagu "4 dara" yang dinyanyikan faizal tahir pada program ghazal rock beberapa tahun lalu.
"empat dara duduk di tepi sungai, duduk menjerat seketamlah batu...."

jantan 2 :
4 jantan duduk didalam bilik, duduk menunggu waktu berbuka, nananana....

jantan 3 :
hmmm, sedap sangatlah kau menyanyi, leh tertidur aku tau. suare ko sebijik macam faizal tahirnya tahi.

jantan 2:
biarlah aku nak nyanyi apa pun, kau sibuk kenapa? aku bukan guna mic at kangkang kau pun.

jantan 1:
haha, tu bukan nyanyi. tu nanti kat diam, dia yang berbunyi.

jantan 3 :
eee yue. lucahlah kau ni. puasa ni, kalau nak pun tunggulah lepas buka nanti. tapi jangan la mic aku ni, kesian kat awek aku nanti.

jantan 4 :
Assalamualaikum. dah belikan makanan aku belum? aku penat ni, ramai giler orang kat pejabat pos tadi.

jantan 1 :
buat apa kau pergi pejabat pos?

jantan 4:
pergi daftar mengundi. aku kan dah cukup umur. korang dah daftar ke belum?

jantan 2 :
buat apa nak daftar. aku tak minatlah dengan politik malaysia ni. sampah je semua tu.

jantan 3:
betul-betul, kau tengok je lah. Asyik-asyik cerita main bontot, tak pun cerita kau masuk neraka aku masuk syurga. tak yah lah pergi mengundi. buat penat je.

jantan 1 :
lagi 1 sebab kenapa kitorang ni tak nak mengundi. sebab buang duit je balik kampung time pilihan raya nanti.

jantan 4:
aku memahami dilema korang semua. aku pun rasa macam tu juga semalam. tapi time aku online lepas subuh tadi, aku jumpa kickdefella punya blog. lepas tu aku baca pulak paper utusan ni, dia kata orang melayu akan merempat.
tu yang aku pergi daftar mengundi tu.

jantan 1:
huh, penting gak e mengundi ni rupanya.

jantan 2:
macam tu esok aku nak pergi daftar jugalah. tak nak tempat aku jadi macam kat penang. macam-macam cerita aku dengar.

jantan 3:
k. nanti ajak aku sekali tau.

jantan 4:
bagus2. sekarang ni aku nak tulis surat kat UMNO, PAS dan PKR. suruh diorang bergabung. haha. agak-agak depa nak baca tak surat aku tu nanti...

saja je letak gambar en faizal tahir ni,
mesti ramai perempuan datang usha kan. haha

6 comments:

moyu said...

waa!!!
faizal tahir!!!
huhu

Anonymous said...

daud..mencarut ape nie...xfhm!!!

DAUD said...

moyu>> tengok la dia puas2. huhu

anonymous>> xfhm tak pelah. just cerita kosong je, just nak post something.

moyu said...

np ckp citer kosong klu 2 bukan citer kosong???/

teha said...

x teruja pn dn faizal tahir sbb aku x mnt die.hahaha

DAUD said...

moyu>> yela2, x kosong, nak cerita pasal mengunid tu penting je.

teha>> da tu kau nak gambar sape?
huhu