Sunday, August 29, 2010

doraemon final



sinopsis by moyu. aku tunggu punya lama, x habis-habis load. cam haram. so, kalau korang pun xleh load gak, baca dan hayati je sinopsis ni. diulangi, sinopsis by moyu, kalau tak betol, marah dia, jgn marah aku.

pada suatu hari, nobita balik rumah cam biasa, nangis2 jmp doraemon. nangis2 tu dia pun bebel2 kat doraemon, tp doraemon xde response. pastu baru die sedar doraemon dah tak hidup lalu nobita video call ngan doralin. doralin kate batri doraemon da abis.

pas2 nobita da lega. Die kate tukar je la bateri baru kan. tapi doralin kate boleh, robot kucing cam doraemon ni ms org cipta, back up memory chip die kat telinga, tp doraemon kan da xde telinga. so kalau tukar batri doraemon da x igt pape.

nobita da riso la. pastu die kate kalau die wat tlinga baru gn alat doraemon mesti bolehkan? Tapi doralin kate poket doraemon x function klu doraemon mati. so ade 2 pilihan je
1) tukar je batri n hidup je ngan doraemon yg hilang ingatan
2) simpan je doraemon n tggu teknologi masa depan wujud n jumpa je ngan pencipta doraemon
dan doralin tak tau pencipta doraemon sbb 2 top secret, nobita kena tunggu masa depan juga.

Nobita pilih nak simpan doraemon dan tunggu sampai teknologi 2 ade, sebab dia x sanggup doraemon lupa kat die. lepas 2 nobita pun sedih lah. tp dlm sedih 2 die tekad dan berubah. Die da x mainn2 da. die jd budak paling pandai. die da x kejar sizuka da, sizuka plak yg kejar die. semua igt die berubah sbb doraemon tinggal die, tapi semua org xtau doraemon abis batri.

bl diorg sumer da keje br diorg tau, nobita dah tekad nak hidupkan doraemon balik. time ni die dah jd engineer n dah kwen ngan sizuka. die buat telinga baru untuk doraemon dan tukar batri die. so mereka hidup aman damai.

nak tengok video ni, cam best, cepat-cepat lah tenet ok balik, jangan jadi cam haram lagi da.

5 comments:

moyu said...

sendiri bc pun xde prasaan...
hahahaha
sry la..
ayat kat ym..
tgk la sendiri klu nak de feel skit..
huhu

athirah said...

sweetnyeeeeeeee..... huuhuh...

DAUD said...

trex>> mane yang sweet tu?
doraemon ke moyu?
haha

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Sebarang cerita pengakhiran Doraemon hanyalah spekulasi semata-amata...

When the Fujiko Fujio duo broke up in 1987, the very idea of an official ending to the series was never discussed. Since Fujiko F. died in 1996 before any decisions were reached, any "endings" of Doraemon are fan fiction.

Kredit: http://en.wikipedia.org/wiki/Doraemon#Manga

moyu said...

x kesah la fan fiction pun...
tp best pe...
huhu...
just enjoy