Sunday, August 22, 2010

fuel consumption hoda wave 100

abstrak
ni honda wave ye,
tapi bukan aku punya, google je.
akunya motor lagi lawa, sebab ada stiker2. haha

Introduction
nama diberi (dalam surat beranak motor tu): honda wave 100.

tarikh lahir : tak ingat aku, tapi dah dua tahun aku renew road tax dia around 20hb bulan 7. pandai2 la korang kira, dah berapa lama aku kena jaga dia dan dia kena berkhidmat kat aku.

procedure
1. perhatikan bacaan mileage kat motor tu.
2. tengok berapa liter korang isi
3. bawa motor anda macam haram.
4. perhatikan balik bacaan mileage kat motor bila korang kena tolak motor lagi.
5. buatlah pengiraan ilmu hisab sikit. kalau tak boleh congak, g paksa adik korang kira kan.

keputusan
1. mileage 1 = 13458km
2. liter= 1.62L (rm3)
3. mileage 2= 13542Km
4. kira= mileage 2-mileage 1 bahagi liter= 51.85 Km/L

Discussion
1. seperti aku kira dengan HP aku, fuel consumption honda wave aku adalah 51.85 Km untuk 1 liter. makna kata, aku boleh bawa motor aku sejauh 51.85 Km kalau aku isi 1 liter je. pastu menolak la jawabnya. korang dah besar, korang pikirlah sendiri makna kata- makna kata yang lain.

2. dah habis dah. malas nak buat konklusi. nanti kena tulis benda sama juga. so aku tamatkan report eksperimen aku kat sini. sila beri markah kesian ye. sesiapa yang nak copy paste sebab buat last minute, copy la cepat-cepat. haha.

references
1. korang ingat mat rempit cikai ke? mat rempit ada dalam wikipedia tau. nama korang ada ke?
tapi aku tak tahu lah nak gelak ke apa bace wiki ni. haha.




6 comments:

keryoki said...

haha..
sape yng buat sal mat rempit tuh dalam wiki?
cam celaka..

DAUD said...

haha, tu la pasal,
yg x leh blah, mat cemerlang

moyu said...

hbt tol diorg...
de wiki...
huhuuhu...
rmi tol org yg amik berat gak...
he3

DAUD said...

gambar dia kat wiki pun hebat pe

LaDy_vicQa said...

assignment ke?huhu.. rajin betul.. i punya keta dah lepas mileage tapi xservis2 lagi.. huhu

DAUD said...

bukan esemen,
saje wat suke2