Saturday, August 14, 2010

Salleh Gregor Samsa "berpuasa"

bangun-bangun je dah pukul 1215, capai keyboard, capai mouse aku pun blog walking. tetiba di blog terbangtinggitinggi dan mofasad aku terbaca salleh gregor samsa: kepada yang berpuasa, Fuck you off. lihat gambar di bawah.

kalau xdapat nak baca, korang try terbangtinggitinggi, mofasad atau sini.
kredit gambar ni kat mofasad. n kalau en mosafad x bagi gambar ni wujud dalam blog ni, sound je. dengan patuh aku remove gambar ni nanti.

kepada salleh gregor samsa:
aku tak tau la nak fuck you back ke tak. haha. baca kau punya conversation dengan rakan-rakan kau tu, rasa kesian pun ada. tapi nak buat macam mana, kau dah duduk malaysia. kalau tak suka kat kerajaan, ko undilah pakatan, kalau tak suka malaysia, ko pergilah lari negara lain. kami rakyat malaysia sikit pun tak kesah kau ada ke tak.

sebenarnya malaysia ni tak halang pun kau tak nak berpuasa. malaysia cuma halang kau makan minum dan buat benda tak senonoh di hadapan orang yang berpuasa pada bulan ramadhan ni. hormatlah kami wei. bangsa dan agama lain pun leh hormat, leh paham keadaan ni, takkan kau tak paham. ke ko sebenarnya "mat salleh" yang kena buang negeri.

malas dah nak condemn en salleh ni banyak-banyak. ko dah besar dah kan. sila la berpikiran sendiri dengan waras. kalau tak nak puasa pun janganlah tunjuk kat orang. pandai-pandai la sorok. orang perempuan yang period pun segan tau nak makan minum depan orang. makan pun sorok-sorok je. akhir kata, semoga en salleh dapat hidayah. kalau bukan hidayah kembali ke pangkal jalan pun, at least timbul rasa hormat dia kat orang yang berpuasa.

5 comments:

MOFASAD said...

gua takde hal... gambar tu pun dak kg gua bagi kat gua... paperpun.. sharing is gedik~

hahaha

moyu said...

riso bl bc...
hmm
at least klu xnk amalkan....
tlg la hormat 1 sama len k...
2 je yg mmpu ckp...
sbb rsnye xde mne believe kat dunia ni yg ajar suh korg ajr ngan org len...

Anonymous said...

yang korang pegi bukak profile FB die n bace blog die tu buat ape? bende tu sepatutnya jadi personal dan ape yg die nk cakap tu, pendirian die sendiri. yang korang sibuk sangat kenape? pahala lebih? dosa ada la korang mengata. tuhan korang sendiri pun cakap die sorang je yang boleh judge manusia. can u guys fucking think?

Hamzah Ian said...

GUA STUJU NGAN MOFASAD.. GUA CURIK DARI MOFASAD JUGAK.. HAHAHAHA

DAUD said...

sharing is gedik
tapi gedik2 pun kena la hormat orang kn,