Monday, August 23, 2010

time management

tengok gambar tu, muka cam orang sembelit, haha.
gambar dari google.

sesiapa yang bergelar student mesti selalu rasa macam ni, rasa masa mencemburui kita. dah lah banyak esemen, pastu kelas lak dari pagi sampai ke petang. bila la kita nak berehat kan? bila la pulak kita nak berdating, bila lah pulak kita nak quamilail dan bila lak kita nak layan meneran sembelit yang berhari-hari tu. (tula, sapa suh tak nak makan sayur, kan dah sembelit).

dulu aku pun rasa macam ni, selalu rasa xda masa, balik2 da penat, nak relaks main game jap, layan movie jap, pastu tetibe je dah ngantuk. dah tak buat kerja tu. takpe tangguh esok. haha. esok pun serupa je. selagi ada esok, selagi tu la aku camni.

aku jumpa ni. klik sini
tak tahu la membantu ke tak.

kalau cara aku, aku listkan semua kerja, then plan la. susun dari yang paling urgent pada paling tak urgent.

lagi 1 tip untuk orang2 yang kurang genius, tapi nak berjaya, tapi masa dah singkat.
senang je, pergi suruh orang yang genius, yang dah master subjek tu ajar korang. settle. tak payah pening pale baca buku, baca nota yang cam haram tu.

kena ingat, masa jeles ngan kita. pandai-pandailah korang jaga mood masa tu. huhu

5 comments:

keryoki said...

haha...
bagus gak idea tuh..
tp budak master tuh rajin plak nak ajar..

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Kalau minum air masak yang mencukupi, takkan sembelit punya...

tak suka makan sayur...

Kelab Anti Sayur (KAS)

DAUD said...

keryoki>> tu ko pndi2 la ko belikan burger ke, bagi no tepon awek ke.

tarmizi>> marilah join kelab memakan sayur. haha

moyu said...

mkin tensen bl tgk entry ni...
protes2...
hahaha

daud said...

oh yeke?
sorilah ye. haha,
jgn stress2